Hondenscholen en gedragstherapie in Gelderland

Hondenscholen in Nederland: Gelderland

 

 

De hondenscholen
en scholen voor gedragstherapie voor honden
staan hieronder
alfabetisch gerangschikt op plaatsnaam


 

DoggyCare

Doggy Care verzorgt privé-gehoorzaamheidslessen voor uw hond. Zij zijn tevens een uitlaatservice en oppasservice waarbij de honden bij hen thuis, in het gezin, worden opgevangen.

DoggyCare
Vestigingsplaats: 
Apeldoorn

Hondenschool de Laar voor Arnhem eo.

Trainingsvorm
Wij bieden op een binnen- en buitenlocatie (nabij Arnhem) diverse mogelijkheden om met uw hond te trainen. De kwaliteit van de training staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom werken we in kleine groepen. Een professionele hondentrainer geeft les aan een groep van maximaal zeven cursisten. Zo kunnen wij u én uw hond genoeg individuele aandacht geven.

Doel en resultaat
Tijdens de trainingen ligt de nadruk op sport en spel, dagelijkse verzorging, gedrag en gehoorzaamheid. Het doel is om uw hond op te voeden op een aangename manier. Zonder druk en niet wedstrijd gericht. Het resultaat is een betrokken en sociaalvaardige hond.

Black Box model
Onze visie op het trainen van honden sluit naadloos aan bij het Black Box model. Dit is geen methode op zich, maar een combinatie van trainingsmethoden. Het uitgangspunt is om de hond op een zo vriendelijk mogelijke manier te trainen. Gebruik van fysieke correcties is uitgesloten

Hondenschool de Laar voor Arnhem eo.
Vestigingsplaats: 
Arnhem

AllDogs Gedragtherapie

Voor praktische adviezen bij probleemgedrag van uw hond. 

Heeft u een probleem(pje) met uw hond ? Weet u even niet meer hoe u dit het beste kunt aanpakken. Middels een trefzeker advies en handvatten om direct aan de slag te gaan kunt u het probleem aanpakken. 

Informeert u bij ons voor de mogelijkheden.

AllDogs Gedragstherapie
Vestigingsplaats: 
Asch (Betuwe)

DOG ACADEMY

DOG ACADEMY: Professionele begeleding voor u en uw hond!

Is uw hond bang voor andere honden, zou hij het liefst de postbode grijpen of kan hij niet alleen thuis zijn? Of wilt u persoonlijke begeleiding bij het trainen van uw hond? Dan bent u bij Dog Academy aan het juiste adres! 

De professionele, gedreven instructrices van Dog Academy helpen u graag met de gedragsproblemen van uw hond. Ook als uw hond geen probleemgedrag vertoont, maar u graag de basis-oefeningen onder de knie wilt krijgen staat Dog Academy voor u klaar. Of denkt u eraan een hond aan te schaffen maar twijfelt u bijvoorbeeld welk type hond het beste bij u past? Ook hierbij kunnen wij voor u iets betekenen.

Gedragstherapie:
Naar aanleiding van het intakegesprek (waarin het beeld van het probleemgedrag geschetst wordt) stellen wij een behandelplan voor de gedragsbegeleiding op. Na het intakegesprek krijgt u uw persoonlijk behandelplan op papier, aangevuld met theoretische informatie die aansluit bij het probleemgedrag in kwestie. 

Privé-les:
Op basis van uw wensen, die aan bod komen tijdens de eerste les, stellen wij een lesplan op. Voor aanvang van elke les krijgt u een praktische uitleg over de oefening(en) waarna de training begint. U krijgt de oefeningen van elke les op papier zodat u deze later op uw gemak nog eens door kunt nemen. Daarnaast krijgt u een eigen clicker en een beknopte theoretische achtergrond over leerprincipes en hondengedrag.

Aanschafadvies:
U wilt een hond maar weet niet goed wat voor hond? Wij gaan met u in gesprek en bieden u hierna een aantal voorstellen aan van hondenrassen of typen die goed bij uw persoonlijke wensen en situatie aan zullen sluiten. U krijgt een volledig geïllustreerd document met informatie over het kopen van een hond en tips en adviezen over de juiste keuze voor een type hond.

Kijk op onze website voor meer informatie en voor onze actuele tarieven.

Hondengedragstherapie Dog Academy
Vestigingsplaats: 
Didam

Hondenschool Maik

Bij hondenschool Maik staat het welzijn van uw hond, het trainen op een positieve wijze en plezier centraal. Naast diverse cursussen bieden zij ook gedragstherapie.

Hondenschool Maik
Vestigingsplaats: 
Didam

Interne Training.nl

DÉ PLEK OM UW HOND INTERN TE LATEN TRAINEN!

Vertoont uw hond probleemgedrag of wilt u uw hond leren gehoorzamen, dan kunt u dit door middel van interne training laten oplossen. Uw hond zal een tijdje tussen mijn roedel leven en iedere dag training krijgen. Ondertussen kunt u gewoon verder met uw werk, of zelfs op vakantie! 

Mijn naam is Henriëtte en ik ben kynologisch gedragstherapeut. Iedere therapiehond leeft bij mij en mijn honden in huis. We hebben geen kennels of hokken, de honden mogen gewoon in de keuken en in de woonkamer. Er zijn maximaal 5 therapiehonden tegelijk aanwezig. Uw hond komt dus geen aandacht te kort! We wonen op een boerderij met een tuin van 7000 vierkante meter. Naast de dagelijkse wandelingen en trainingen zal de hond ook veel tijd met de andere honden in de tuin doorbrengen. De honden kunnen hier naar hartelust rennen en spelen.

Het leven in een roedel honden is erg goed voor een hond met probleemgedrag. De hond leert door de roedel weer wat normaal gedrag is. Daarnaast werken er uitsluitend gecertificeerde trainers voor InterneTraining. U bent dus verzekerd van een professionele begeleiding van uw hond.

Kijk voor meer informatie en de tarieven op onze website.

Interne Training.nl, interne hondentraining & gedragstherapie
Vestigingsplaats: 
Didam

DogWise hondenschool

Bij Dogwise zijn de cursussen er niet op gericht te trainen naar een examen, maar hebben als uitgangspunt u als eigenaar te leren hoe een hond leert. Op die manier krijgt u beter inzicht in hondengedrag en waarom uw hond bepaald gedrag vertoont.

DogWise hondenschool
Vestigingsplaats: 
Gorssel

Speurhondenschool AllDogs

 

Schuilt in uw hond een speurneus ?  Nu ook Praktijkspeuren in Rhenen en Buren!

Gebruikt uw hond graag zijn neus ? Snuffelt hij graag ? Wilt u met uw hond lekker intensief in de buitenlucht bezig zijn ?  Dan is Praktijkspeuren wellicht een fantastische sport voor u en uw viervoeter!

Bij het Praktijkspeuren leren we uw hond te zoeken naar vermiste personen, of in de praktijk: naar iemand die zich verstopt heeft. De hond volgt het spoor van deze persoon totdat hij hem gevonden heeft.  Het spoor gaat door het park, door bossen en kan al snel kilometers lang worden.  Het vraagt van de hond opperste concentratie en na afloop zijn de meeste honden trots, moe en zeer voldaan.

Speurhondenschool AllDogs
Vestigingsplaats: 
Rhenen / Buren