Hondenscholen en gedragstherapie in Utrecht

Hondenscholen in Nederland: Utrecht

 

De hondenscholen
en scholen voor gedragstherapie voor honden
staan hieronder
alfabetisch gerangschikt op plaatsnaam


Puppyschool De Roedel

Tijdens de lessen wordt er zowel theoretisch als praktisch aandacht besteed aan het gedrag van honden. Puppyschool De Roedel vindt het belangrijk dat u het gedrag van uw hond leert begrijpen, om er dan aansluitend ook goed mee om te kunnen gaan.

Puppyschool De Roedel
Vestigingsplaats: 
Amersfoort

Speurhonden Training Center

Speurhonden Training Center is de grootste Praktijkspeurhondenschool in Nederland.

Het doel van het Praktijkspeuren is om zo snel mogelijk een vermist persoon op te sporen. Hierbij maken wij gebruik van de natuurlijke driften van uw hond. Wij leren uw hond namelijk helemaal niets, want speuren kan hij al.
Wij gaan u leren om uw hond te leren lezen. Uw hond geeft namelijk signalen af als hij geur heeft maar ook als hij geen geur heeft. Deze signalen mag u, onder leiding van ons, gaan proberen te ontdekken. Het systeem waarin wij lesgeven is volledig druk- en dwangloos. Praktijkspeuren is een feestje voor uw hond en voor u!

Wij hebben tevens een boek geschreven waarin alle grondbeginselen van het Praktijkspeuren beschreven staat, het heet: Iedere hond kan speuren

Tevens leiden wij mensen op tot Speurhondeninstructeur Praktijkspeuren. Na de opleiding kunt u met uw eigen Speurhondenschool beginnen.

Speurhonden Training Center
Vestigingsplaats: 
Amersfoort

Hondenschool 101

In de cursussen wordt gewerkt met een bepaalde visie die de "black box methode" wordt genoemd. In de omgang tussen baas en hond moet het plezier wat beiden aan elkaar beleven voorop staan. Dat plezier kan er alleen zijn als de baas een goed begrip heeft van wat een hond nu precies is. Hoe communiceert een hond, wat vind hij/zij fijn, wat niet, welke regels gelden in een hondse wereld.

Hondenschool 101
Vestigingsplaats: 
De Bilt

Hondenschool Sammie Utrecht

Hondenschool Sammie biedt de volgende diensten aan:

- Hondenschool
- Gedragstherapie
- Hondenuitlaatservice
- Puppy coach (privé lessen)
- Dierverzorging aan huis

Hondenschool sammie staat onder leiding van Samantha. Zij is gediplomeerd dierenarts assistente, kynologisch instructeur en gedragsadviseur.

Op mijn website kunt u uitgebreide informatie vinden.

Hondenschool Sammie Utrecht
Vestigingsplaats: 
Maarssen