Rosa: ons skatje met de neus in de wind

31 januari 2008
9 1/2 maand

Bijna een jaar is ze nu, ons Roosje. We weten inmiddels dat ze, net als Donna, “vuurwerkbestendig” is. Ze heeft oud en nieuw als een gewone avond “gevierd”.

Ze is nog steeds gek op allerlei speelgoed en op balletjes

kleine

en grote

Als er niemand is om mee te spelen gaat ze gewoon alleen in de tuin te keer. Ze gooit gewoon een balletje op, letterlijk. Maar leuker is natuurlijk om samen te spelen.

Eindeloos het balletje of speelgoed pakken en het voor je voeten slingeren in de hoop dat jij het ook weer weg wilt slingeren. Ze houdt van slingeren met spullen. Af en toe vliegt er weer eens wat rakelings langs je heen. Oeps, iets te hoog naar het baasje geslingerd.

Naast alle balletjes en hondenspeelgoed is ze gek op Donna en zij op haar

en op wandelen

Ze vindt andere honden soms leuk, soms eng en soms ziet ze ze als concurrentie. Ze laat dan heel dapper zien wie er de baas is. Met de vlag omhoog en met veel gegrom uiteraard, het lijkt wel of er dan een motortje wordt aangezet, daar van binnen.

Ze kauwt ook nog steeds graag op vanalles, gelukkig alleen op haar eigen rommel en op allerlei soorten kauwstaafjes natuurlijk

Als ze niet genoeg tijd heeft om het kauwding achter de kiezen te krijgen

begraaft ze het in de grond

om het later als een smerig vies lebberding weer mee naar binnen te slepen. Laatst legde ze ook een dooie mus op het kleed. Nou, daar maakt zelfs Rosa mij niet blij mee.

Net als het baasje heeft ze nog steeds een hekel aan stofzuigen. De veger en de mop, daar is ze dan weer helemaal gek op. Net als op kippetjes en vleeskluifjes (en zelfs een keer een zelfgeplukt konijnenstaartje, ieks)

Ze kruipt het liefst stiekem op de bank, ‘s avonds bij het slapen gaan en zit als een warme ruggensteun achter op mijn stoel. Of op de stoel ernaast, steeds weer een pootje op mijn arm leggen voor wat aandacht ……

of soms houdt ze mijn stoel gewoon bezet

En als de deurbel gaat, gaat Donna als een heuse waakhond tekeer, maar zij wandelt rustig met me mee naar de voordeur, deurtje open, even gastje bekijken en natuurlijk even proberen of ze er niet langs kan lopen naar buiten, daar zitten tenslotte konijntjes.

Als er een hondje voor de deur staat is dat wel even wat anders, die moet in eerste instantie gewoon opzouten en dat laat ze duidelijk horen.
Als een echt katje, maar het blijft een watje, want even later mag de vreemdeling gewoon in haar mand liggen en uit haar bakje eten. Een schatje is het, of eigenlijk dus een skatje.

Rosa met de neus in de wind

op naar het eerste levensjaar!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

2 gedachten over “Rosa: ons skatje met de neus in de wind

 1. Jacqueline, zei op : 1 February 2008 at 6:19 pm
  Hoi Roosje
  Nou je nichtje Ayla houdt ook van met dingen gooien. Zij gooit altijd met haar kluifjes.
  Ze is ook altijd vrolijk en in voor een spelletje en weet je wat ze zit ook vaak op de stoel achter mijn computer.
  Leuk h� dit zijn dus duidelijk familietrekjes.
  Ik denk datr Ayla het harstikke leuk vindt om eens met jou te spelen.
  Jacqueline

 2. marga, zei op : 1 February 2008 at 11:59 pm
  Nou, ik vind dat we dat dan ook maar eens snel moeten doen

Reacties zijn gesloten.