funclass

Drie weken geleden ben ik van hondenschool overgestapt en zit mijn gos in een zogenaamde ‘funclass’. Nou fun is het zeker!

Eerst mogen de honden met elkaar spelen,  dan doen we een klein half uurtje gehoorzaamheid en daarna kan je kiezen tussen behendigheid, apporteren, speuren etc.
Ze verzinnen elke keer wat nieuws, ontzettend leuk!

Mijn gossie had al aan behendigheid gesnuffeld op de Gos er op Los dag, maar o, o,  wat vindt ze het leuk. De trainster liep met ons mee om elke hindernis uit te leggen en ‘voorzichtig’  alles te proberen. Eerst de hoge schutting, dat deed ze meteen, toen de wipwap, dat was ook geen probleem, de kattenloop ging ook goed alleen wil ze dat te snel doen dus moest ik haar de eerste keer opvangen. De slurf ging ook goed en de hindernissen vindt ze geweldig. De conclusie was: jeee ze doet alles!

En ze heeft talent! Bang is ze dus niet, alleen nog een beetje onbehouden dus echt mooi ziet het er nog niet uit, maar daar gaan we aan werken. Na het laatste gedeelte mogen de honden weer met elkaar spelen (die er nog fut voor hebben) en de rest van de dag ligt ze echt voor pampus van alle indrukken en inspanning.

De zaterdagochtend is een feestje voor ons geworden. De instructeurs verzinnen elke week een onderwerp, maar de groep zelf kan ook aangeven dat ze iets willen doen. Verder kan je kiezen wat je wil gaan doen.
Behendigheid kan altijd want dat parcours staat altijd opgesteld. Afgelopen zaterdag heb ik eerst 2 rondjes parcours gelopen en daarna naar het apporteren. Speuren in het bos kan ook, leren fietsen met de hond, hardlopen met de hond etc.. Ze willen ook flyball gaan doen, maar hebben geen apparaat.

Echt een superconcept vinden mijn gos en ik.