De grote boodschap

Hoi, Is het normaal dat mijn gos soms wel 5x per dag poept ?? Hij eet gewoon brokken en krijgt af en toe wat lekkers tussendoor zoals buffelpees, pensstaaf etc.. Af en toe een eitje door zijn brokken en 1x per week vleesdag. Soms poept hij wel 3x als ik hem in het bos uitlaat en deze week heeft hij ook ’s nachts 2x in huis gepoept ivm lichte diarree. In ieder geval moet hij altijd s ochtends en rond 18.00 uur poepen en ook tussendoor kan hij er wat van.. Is dit normaal???

donnamosa

 

pootjeMijn gos poept ook wel 4 à 5x per dag ,niet grote hoeveelheden maar toch. Ze krijgt 2x pd brokken en tussendoor pensstaven, dentastix en andere lekkernijen. Ben benieuwd hoe vaak de andere gossen poepen.

pootjeDe mijne poept ook elke keer dat ik haar uitlaat, ze krijgt nog wel 3 x per dag eten en weinig tussendoor. Mijn vorige honden poepten ook elke uitlaatbeurt. Voor mij is het dus niet echt vreemd.

pootjeVeel poepen heeft toch vaak met het soort voer te maken en soms ook stress.

pootjeMijn honden poepen altijd maar twee keer per dag. Vaste prik ’s morgens en om een uur of vijf, of bij de laatste uitlaa beurt ’s avonds. Ik weet wel dat het aan het soort voer kan liggen als je hond zoveel poept. Dan zitten er veel afvalstoffen in en die moeten er ook weer uit.

pootjeOnze hondjes ook 2 keer. Na vlees en botten maaltijd de dag ervoor is het dan ook nog eens erg weinig.

pootjeOok die mooie zwarte jas en ons blondje doen het gemiddeld 2 keer per dag.

pootjeMijn Gossen poepen meestal 2 keer per dag. Mijn Heidewachtel die bijna dezelfde hoeveelheid eten krijgt poept wel 4 of 5 keer per dag.

pootjeHier het volgende poep verhaaltje. Mijn gosje poept 2x per dag. Als ik haar teveel orgaanvlees geef, tja dan is ze niet meer te stoppen. Dit geldt ook voor teveel pensstaafjes. Als ik het dan combineer met een bot of kippennekjes stabiliseert dit weer. Ik ben het er wel mee eens dat het wel degelijk aan de voeding ligt hoeveel poep er wordt geproduceerd.  Met vers vlees en barf zie je gewoon dat de woeffies minder poepen. Met de brok zijn het echte grote poepers.

pootjeOok mijn gos houdt het meestal bij 2 keer, soms zelfs maar 1 keer per dag.