Treibbal

Onder het filmpje volg het echte treibbal, want op het filmpje is niet het echte treibbal te zien……… Hoewel…..

 

 

Afgelopen zaterdag ben ik  naar een workshop “Treibbal”geweest. Ik wist al lang dat deze hondensport bestond, in Duitland en Zwitserland, treibbalworden er al wedstrijden gedaan.Maar in Nederland is het nog onbekend. Nou ben ik een fan van schapendrijven maar dat is toch niet zo gemakkelijk.

 

Aangezien ik in een gewoon rijtjes huis woon en er geen 10 schaapjes in mijn achter tuin passen. Moet je ergens een locatie vinden waar het gegeven wordt treibbalen waar je dan ook nog welkom bent met je Gos. Ik mocht in Amsterdam komen trainen, maar ook daar wisten ze niet zo goed hoe te werken met een Gos (en ik ook niet).

Dus toen ik hoorde dat in Nederland ook Treibbal zou komen, heb ik meTreibbal meteen ingeschreven voor een workshop. Nou ik moet zeggen we vonden het erg leuk.Het is de bedoeling om 8 grote ballen door je hond in een doel te “drijven”. Om te beginnen moet je met 1 bal gaan trainen als je hond het hele spelletje onder knie (poot) heeft ga je het verder uitbreiden.Dus nu ga ik twee keer per week met een grote bal van 65 cm in de auto naar een veldje waar niemand me kan zien trainen in het drijven van ballen. Op onze hondenschool start er op 6 oktober een cursus Treibbal daar gaan we natuurlijk naar toe. Treibbal Ons gosje heeft het spelletje al aardig door zij kent alle commando’s omdat die het zelfde zijn als bij het schapendrijven.

Het moeilijkste ervan is het sturen want een schaapje loopt vanzelf maar de bal moeten ze duwen. Wat het gaat worden weet ik nog niet, maar we zijn weer lekker bezig en daar gaat het om Wil je meer weten kijk dan maar even op www.treibball.nl