Waar moet ik nog meer op letten

Waar moet ik op letten als ik een hond koop?

Gossenpups

 1. Als u een rashond wilt kopen,neem contact op met de rasvereniging, vraag na wat de gezondheidseisen zijn voor dit bepaalde ras en naar de problemen die voor kunnen komen bij het ras en hoe de fokker daarmee omgaat. /
 2. Een rashond dient altijd een stamboom te krijgen.
 3. Verblijven de pups bij de fokker in huis en/of worden ze goed gesocialiseerd? vraag naar de activiteiten die de fokker met de pups onderneemt, kijk hier bij het socialisatie programma.
 4. Reageren de pups en de overig aanwezige honden vriendelijk?
 5. De omgeving waar de pups en de overige honden verblijven is schoon, droog en ruikt fris.
 6. De pups zien er ook schoon en lekker fris uit.
 7. Er is vers water te vinden voor de pups, zij hebben volop de ruimte en veel speelgoed tot hun beschikking.
 8. Bij de pup ontvangt u altijd (rashond of niet) een gratis entingenboekje. Hierin moet de eerste enting compleet met stempel van de dierenarts al ingevuld zijn. Bij een rashond moet u ook allerlei andere papieren meekrijgen.
 9. Koop NOOIT een pup bij een zogenaamde puppycentrale (gediplomeerd of niet), bij een handelaar of een puppyboerderij die rashondjes op bestelling leveren.
 10. Heb geduld!! Goede fokkers hebben pups helaas niet in voorraad op de plank staan.
 11. Is de hond gechipt en heeft u de benodigde papieren om de hond op uw naam te laten zetten
 12. Vraag de fokker het hemd van zijn/haar lijf, als je een goede fokker treft zal die hetzelfde bij u doen.
 13. Neem nooit een pup mee, als die nog geen 7 / 8 weken oud is, dat is echt te jong. Ga dan liever naar een andere fokker.
 14. Kijk ook eens bij een asiel bij u in de buurt
 15. Bij sommige fokkers is een pup in een schuurtje al “in huis grootgebracht”.

Nestje Donna

Belangrijk: Uw rechten als pupkoper: U kunt uw aanschaf van de pup vergelijken met de aanschaf van een duur koffiezetapparaat, helaas het is zo bij de wet geregeld. U heeft volgens de wet recht op uw geld retour indien uw pup ziek wordt. Het grootste probleem hierbij is wel dat volgens de wet u de pup, waar u zeer aan gehecht bent, retour moet doen. Zorg dat u een koopcontract heeft waarin opgenomen staat welk bedrag er vergoed wordt als blijkt dat uw pup een aangeboren afwijking heeft. De meeste goede pupverkopers zullen u de pup laten houden en u een bepaald bedrag retourneren als de pup niet gezond blijkt te zijn. Koop daarom altijd met een overeenkomst op papier en laat u niet verleiden tot het kopen van dat lieve puppy met dat guitige koppie ook al zegt de verkoper dat u alle garantie krijgt. Mondelinge overeenkomsten zijn namelijk moeilijk te bewijzen.