Het gewicht van de gos

Hoe zwaar zijn jullie gosjes ? Ik las dat een gos tot 25 kilo zwaar kan worden, maar dat het flink scheelt per hond. Dus vandaar mijn vraagje.

DonnaMosa
DonnaMosa

Zo we zijn even op de weegschaal geweest, en ons gosseteefje weegt ruim 17 kilo. Dus dat valt wel mee. Ze is natuurlijk een teefje en die zijn ook wel wat kleiner, en ze is geloof ik wel fijn gebouwd. gosse mensen hoe zwaar zijn jullie hondjes? Daar ben ik nu ook wel benieuwd naar.

 • Mijn gossenreutje is nu ruim 5 maanden oud en hij weegt nu 13,5 kilo!
 • Rosa is precies even oud. Zij is nu 42 cm hoog en weegt 11 kg. Donna is volwassen en 47 cm hoog, ze weegt 16 kg.
 • Mijn gossentefje is nu bijna 2 jaar en weegt 16 kilo. Ze is erg mager maar gespierd!
 • Mijn gossenreutje weegt 24 kg. 11 maaanden is hij nu, dus hij wordt misschien zelfs nog wat zwaarder. Lijkt veel als ik hier de antwoorden lees. Hij is echter helemaal niet dik, ik vind hem eerder mager.
 • Mijn gossenteefje is bijna 4,5 jaar ze is 50 cm hoog en weegt 20.8 kilo. Moest vandaag met haar naar de dierenarts daarom weet ik het zo precies.
 • Gisteravond ben ik ook naar de dierenarts geweest en mijn gossenteefje is nu met 12 weken 5.9 kg. Ze heeft ook een lekker rond buikje en gaat steeds beter eten.
 • Ons gossenteefje is 50,5 cm hoog (gisteren even laten meten op de club) en weegt 19 à 20 kilo, ze is drie jaar oud.
 • Mijn gossenteefje weegt nu bijna 14 kilo en is nu 6 maanden oud en ook ik vind dat ze er zeker niet te dik uitziet.
 • Ik las alle berichten hier over gewicht. Ook wij waren daar naar op zoek. Als ik de gewichten hier lees, denk ik ook dat onze gossenreu wel erg zwaar is, maar hij groeit goed en ziet er niet te dik uit. Nou ja…. , als hij over 9 maandjes echt te dik is, dan zien we dat dan wel weer. Wij hopen in ieder geval dat hij wel in de buurt komt van de 55 cm. Wij houden wel van een wat grote gos.Een overzicht van het gewicht van ons gossenreutje: 9 wk – 5 kg 10 wk – 6,5 kg 35 cm 11 wk – 7,2 kg 36 cm 12 wk – 8,2 kg 38 cm 13 wk – 9,5 kg 39 cm en van een andere gos (reu): 3 mnd (14 wk)- 10,5 kg 37cm 15 wk – 12 kg 38 cm 16 wk2dg – 13 kg 42 cm 17 wk – 13,5kg 43cm 19 wk4dg – 14,5 kg 46cm 21wk – 16 kg 47cm 23wk2dg – 17 kg 48cm 26wk -18,2kg 51cm 29wk – 20,3 kg 52cm 11mnd – 22kg 54cm
grafiek reu
 
 
 • We hebben ons teefje vandaag gewogen, ze weegt nu 7 kilo . Zondag 2 augustus is ze 12 weken. 
 • ons teefje is nu 14 weken en weegt 8.6 kg. Ze is is 38 cm. hoog Al een flinke meid dus.
 • Ons meisje is nu 14 weken sinds zondag en weegt nu 8 kilo en is 36/37 hoog. Ongeveer hetzelfde hè, als hierboven, maar ze schelen dan ook maar 2 dagen. Ze krijgt brokken van royal canin en ze krijgt 4 maal 50 gram per dag maar met de beloningsbrokjes erbij komt ze op de brokken die ze per dag mag hebben. We geven af en toe vlees speciaal voor honden maar dat doen we eens per week als vervanging voor de brokken dan.De dierenarts vond haar goed op gewicht en zei dat je de ribben moet kunnen voelen.
 • Onze gos woog vorige week, toen hij 14 weken was, 9,2 kilo. Hij is ook best groot.
 • Ons teefje is nu bijna 15 weken, weegt 7,3 kilo en is 38 cm hoog. Een kleine dappere dus
 • Ons reutje was gisteren 10,2 kilo en ook bijna 15 weken. De dierenarts vond hem er goed uit zien.
 • Onze pup (reutje) 8 weken en nu (al) 6.6 kg. Zal best een grote gos worden , denk ik, was ook de grootste van het nest.
 • Ons gosje is nu 16 weken en 4 dagen jong. Vandaag woog ze bij de dierenarts 9,5 kg en de hoogte die we zelf hebben gemeten was ongeveer 41 cm.
 • Ik heb mijn hondjes niet meer gewogen na de 9 weken. Wel natuurlijk vóór de inentingen, wormenkuren en dergelijke, maar verders niet. Ik gaf ze te eten en ze begonnen gewoon te groeien. Rosa is nog steeds zo mager als een lat, maar eet goed en rustig en is één en al beweging en spiertjes. Gelukkig vindt mijn dierenarts dat ook zo, altijd prettig als je samen op één lijn zit.
 • Ik heb eigenlijk ook nooit -behalve bij de dierenarts- mijn honden (puppies) gewogen. Gewoon gekeken: groeien ze goed;  zitten ze genoeg in hun vlees en ook: worden ze niet te vet en eten ze hun bordje goed leeg.
 • De volwassen honden worden ook alleen maar gewogen als ze ontwormd worden.
 • Mijn reutje is nu bijna 4 maanden en ik heb hem net gewogen. Hij is 12,5 kilo. Vooral de laatste week is hij de lucht in geschoten en is hij al 42-43 cm….. gaat voorspoedig dus.
 • Ons reutje is dan wel niet meer een pup maar nog net niet volwassen met 11 maanden. Vandaag toch maar weer eens gewogen en gemeten: hij is 50 cm groot en weegt 17 kg: is dit een goede verhouding? Ik krijg nogal eens te horen dat hij mager is. Ik geef hem van de verse voeding 500 gr op een dag, nu nog verdeeld over 3 maaltijden, maar ga dit zoetjesaan verdelen over 2 maal.
 • Vandaag hebben we maar weer eens en keer gewogen. Hij is nu 5 maanden en weegt 14,1 kg. vraag De dierenarts adviseerde om te stoppen met puppybrokken als “B” 6 maanden is, omdat hij te hard blijf groeien anders, hebben jullie daar ervaring mee?

Zover ik weet zijn mannetjes altijd iets zwaarder en ja ze groeien ook enorm hard toch, zal ook wel zo blijven de eerste tijd. update van de vragensteller: Vandaag hebben we “B” bij de dierenarts gewogen en hij was 10,6 kg, hij is nu 16 1/2 week en hij is 43 cm hoog. Hij groeit dus wat minder in gewicht en wat meer in de lengte nu.

Maak je niet al te druk wanneer een pup even afvalt in gewicht vlak na de geboorte, de melkproductie moet nog goed op gang komen bij de teef.

Ook nadat de pup het ouderlijk huis heeft verlaten en voor het eerst in zijn nieuwe omgeving is gekomen kan er even een terug val zijn met het gewicht, ook dat hoeft geen bezwaar te zijn maar ook hier geldt hou wel in de gaten of de pup voldoende eet en drinkt.