De Gos, een moeilijke eter?

Nou dat heerlijke vlees is dus 1 maand goed gegaan.

Mijn gos eet dus nu ook de Carnibest voor geen meter meer.
Het is werkelijk niet te geloven wat een beroerde eter onze Frits is.

Het is een miep hoor! Allereerst is ze gaan jagen en peerde ze hem steeds in het bos. Ik heb altijd geroepen dat ik geen jachthond wilde, een hond moet gewoon luisteren en bij je blijven (jaja).
Daarna is die trienie toch slecht gaan eten, wat een trucs we al uitgehaald hebben om er wat in te krijgen. Ik was altijd zo trots dat ik kids had die aten wat de pot schaft (geen gezeur), krijg ik een hond die alleen snoept (kaas, frolicje, leverworstje etc.) maar haar bak leegeten, ho maar.
Maar wat is het een ongelofelijke lieve hond, wat een kroelpop, wat een lekker ding. Die lieve snoet doet over het algemeen elk bezoek binnen 5 minuten smelten. Dat is dus zo leuk aan haar, ze is zo weg van mensen.
Onze andere gos sluiten we eerst op als we bezoek krijgen om pas na een kwartier binnen te laten en ook dan heeft hij zijn voorkeuren en gaat beslist niet bij iedereen kijken. Maar dan Frits, bezoek gezellig!!

Enfin het voer, vandaag weer naar mijn carnibest-adresje gemaild.
Ik ga nu de sport-uitvoering proberen + wisselen van smaak.
Kijken hoe dat gaat.
Ik vraag me wel af of ze toch wel aan genoeg eten/vitamines etc komt als ze zo slecht eet.
De kids noemen haar al onze anorexia-gos!!
Gelukkig had ik haar de laatste maand redelijk vol gevoerd dus ze kan even wat hebben maar ik hoop niet dat ze weer zo mager gaat worden.
Het zijn ook wel 2 uiterste want onze andere gos is gek op alles wat eetbaar is!!

pootje

Ja, het is soms om wanhopig van te worden ,
Ik had laatst vlees in verschillende smaken , in het begin moest het gosje niets. Iineens had hij door dat sommige smaken best te eten waren,en dat ging

goed, voor en tijdje, maar vorige week had hij ineens bedacht dat brokjes met van die bakjes vlees lekker waren. Daar gaan er heel wat bakjes in zo’n gos, maar het was maar voor 2 dagen, want dan blieft hij het niet meer. Wat hij meestal wel eet is pens, maar het brood en de gekookte groente vist hij eruit en drapeert dat leuk om zijn bak. Zodra er een andere hond kijkt neemt hij soms een hap. Hij is en blijft erg slank door zijn slechte eetlust.
Ik weet soms niet meer wat te bedenken om hem wat te laten eten, dus ik doe nu gewoon wel elke avond zijn pens en ’s morgens soms gemalen pens met brood zodat hij toch wat binnen krijgt. Dit wissel ik af met ’s morgens diner met bakjes vlees of weer een andere brok maar altijd wel met vlees want zonder vlees kan ik het net zo goed niet geven.

pootjeik ben verrast te horen dat niet alleen onze gos een matige eter is. Ik doe er een klein beetje kattenvoer door.  Alles wat niet voor hun mondje bestemd is eten ze dus wel lekker op, zoals spagetti of macaroni.

pootjeIk ben blij dat mijn gos niet alleen zo een moeilijke eter was…ja soms nog
we
l eens, vooral als we op vakantie zijn. Ik geef hem zoveel mogelijk allerlei
soorten vlees, afwisselend eens gekookt, rauw en gebakken. Als hij maar eet.

Vraag:

Ook Donna was een erg slechte eter totdat ze ongeveer anderhalf-2 jaar was. Toen ging het echt stukken beter. Nog steeds is ze geen schrokop, maar ze eet haar maaltje (bijna) altijd keurig op.
Zijn er meer ervaringen van gosjes die als pup tot min of meer uitgegroeide hond slecht aten, maar daarna toch eindelijk “gewoon” gingen eten?

pootje

Ook onze gos was in het begin een slechte eter, dat is nu geen probleem meer. Hij eet over het algemeen keurig zijn brokken op.
We zetten nu gewoon ’s ochtends zijn portie voor de hele dag neer en dan eet hij

als hij zin heeft.
Dat kan in de middag, avond of soms zelfs pas ’s nachts zijn.
Zijn eetpatroon wil alleen nog weleens kort in de war zijn als we bv. op vakantie gaan, dan moet hij even omschakelen.

Buiten zijn brokken om krijgt hij tussendoor ook nog wel de nodige andere lekkere dingen, zoals hondenkoekjes, kaas, komkommer, paprika maar ook kippenvleugeltjes e.d

pootjeOok onze gos is een heel slechte eetster geweest. Dat begon toen ze een maand of 8, 9 oud was en had waarschijnlijk te maken met haar schijnzwangerschap. Dit heeft maanden en verschillende soorten brokken geduurd. Soms at ze weken niet of nauwelijks, de brok die ze toen wel at (Cavom) eet ze nog steeds goed. Ze krijgt daar stukjes Rodiworst doorheen, soms met wat groente of wat pasta. Verder krijgt ze een aantal keren per week een compleet vers vleesmaatijd en dat vindt ze heerlijk. Een aantal weken na de loopsheid geef ik haar een homeopatisch middeltje tegen schijnzwangerschap en dat helpt erg goed.

Verder is ze niet te lijmen met snoepjes, dus eten staat niet echt heel hoog op haar lijstje alhoewel we sinds kort op de hondenclub aan het trainen zijn met kipfrikandellen (ongefrituurd) en die lust ze graag.

Verder is onze ervaring dat het werkt om weinig aandacht te schenken aan het eetgedrag van je hond. Het kan een vorm van aandacht vragen zijn. Gewoon de bak neerzetten en weglopen en niet opeten na tien minuten weghalen die bak en pas ’s avonds weer neerzetten. Dit is soms erg lastig want het kan erg frustrerend voor jou als baasje zijn, als je hond niet wil eten. Wij hebben toen ook van alles geprobeerd, stukjes kaas door het eten, een sausje maken van leverworst om over de brokjes heen te gieten, een geraspte wortel er doorheen, dit werkte allemaal niet. We hebben er toen geen poespas meer van gemaakt en sinds die tijd is ze gewoon een goede eter geworden.

pootjeja de gosjes en eten, het is wel wat. Onze gos is als jonge hond altijd een slechte eter geweest, maar nu eet hij alles op wat we geven van vers vlees.

pootjeHier ook een slechte eter tot we het versvlees voeren ontdekten. Nu eet hij als een dijkwerker. Mjn andere gosje eet alles

 

pootjeMijn gos was in het begin ook een slechte eter heb ik begrepen van de
vorige baasjes. Ze at op laatst, dus ook toen ik haar kreeg, vegetarische
brokken. Dat heb ik een poosje volgehouden maar mijn schapendoes had
brokken van de dierenarts, royal canin sensitivity control,daar heb ik
het gosje ook aan gezet en ze vindt het heerlijk, lekker makkelijk als ze
allebei aan hetzelfde voer zitten.
Verder krijgen ze nog dentastix, pensstaafjes, buffelhuidbotten en af en
toe een varkensoor.