De eerste dag(en)

Als de pup op zijn nieuwe stekkie komt zijn er heel wat nieuwe indrukken te verwerken. Allemaal zeer spannend en dus ook inspannend.
 
 
Je zou daarom rekening kunnen houden met het volgende:

  • Zorg er voor dat de pup in een rustig huis komt. Voorkom dat er teveel mensen zijn die hem willen aaien, knuffelen en naar hem roepen.
  • Laat hem in alle rust zijn nieuwe plekje onderzoeken en de nieuwe geuren en bewoners leren kennen. Neem hem ook niet meteen mee naar buiten, behalve natuurlijk als hij zelf op ontdekkingstocht gaat.
  • Een jonge pup is snel moe en heeft veel slaap nodig. Laat hem daarom meteen kennismaken met zijn nieuwe slaapplaats. Vergeet hier vooral niet het nestdekentje of een ander voorwerp met de nestgeur dat van de fokker mee naar huis is genomen. De geur zal vertrouwd zijn voor de pup.
  • Als de hond slaapt, maak hem dan niet wakker. (ook niet als er bijvoorbeeld ongeduldige vriendjes of vriendinnetjes van de kinderen naar het hondje komen kijken).rosa
  • Als u kleine kinderen in huis heeft, verdeel dan uw aandacht dan zorgvuldig. Vooral zeer jonge kinderen kunnen jaloers worden als ze denken dat de pup teveel aandacht krijgt. Leer de kinderen vanaf het begin dat ze rustig met de pup omgaan. Het is tenslotte nog een baby. Erg belangrijk is dat de kinderen weten dat ze de pup met rust laten als hij in zijn slaapplaats ligt. Voor erg jonge kinderen kan dat nogal eens moeilijk zijn. Een bench als slaapplaats kan dan een goede oplossing zijn. (zie het hoofdstuk de bench)

Spelen op de grond, dan kan de pup ook niet vallen

Spelen op de grond, dan kan de pup ook niet vallen

Natuurlijk gedraagt elke pup zich verschillend als hij in een nieuw gezin komt. De ene pup is erg voorzichtig en verlegen, de andere overvalt het gezin als een wervelwind. De verlegen pup verlangt meer rust en gezelschap van u, terwijl de andere pup meer bezoek verdraagt en meer wil spelen.

 
 
 
 
 
 

met toestemming van: Puppy in the house

“Puppy in the house”